Разработка и создание интернет магазина Joomla

  

Έλα και εσύ στα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ

 

 

Ανακοίνωση για τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

 

Έλα και εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς, αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει…

Ενώνουμε τη φωνή και τα χέρια μας γιατί τα όνειρα, οι ανάγκες και η ευτυχία των παιδιών όλου του κόσμου δε χωράνε στα όρια του σημερινού άδικου συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οργανώσαμε τη συζήτηση και την αγωνιστική μας δραστηριότητα για όλα όσα αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, κόντρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλου κάνουν το σχολείο και τη ζωή μας χειρότερη.

Αποδείξαμε πως δεν μας ταιριάζει η απάθεια και η υποταγή, πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Γι' αυτό χρειάζεται αγώνας με σχέδιο, πείσμα, διάρκεια και αντοχή, κόντρα στις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε.

 

Το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς, παράδεισος για τους λίγους!

 • Νόμος του είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων. Αντιμετωπίζει τη ζωή και τη μόρφωση του λαού και των παιδιών του ως κόστος, γιατί δεν δουλεύει με κριτήριο πώς οι λαοί όλου του κόσμου θα ζήσουν καλύτερα. Αυτό το σύστημα δουλεύει για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα κέρδη των λίγων είναι η φτώχεια και η δυστυχία των λαών.
 • Για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών γίνονται και οι πόλεμοι που δημιουργούν στρατιές προσφύγων.
 • Ο φασισμός δεν είναι κάτι πέρα και έξω από το σημερινό σύστημα, γεννιέται, θρέφεται και αναπαράγεται μέσα σε αυτό. Οι ναζιστές, εγκληματίες της Χρυσής Αυγής είναι παιδιά του συστήματος που εχθρεύονται το λαό και τα παιδιά του καιπαρακαλάνε για τα συμφέροντα των λίγων.
 • Προβάλλει τη ναρκωκουλτούρα, μας θέλει «κοιμισμένους» να ψάχνουμε τη λύση στη «φυγή» και στους «ψεύτικους κόσμους» για να αφήνουμε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε.

 

Το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας.

Είναι το σχολείο που:

 • μας κοιτάει στην τσέπη και μας διαχωρίζει.
 • μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση και μας δίνει σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις.
 • ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας όταν δεν τα χρειάζεται, ενώ τα αφήνει να αναπτυχθούν μέχρι εκεί που τα έχει ανάγκη.

 

Στοχεύουν και στο μυαλό μας…

Οι εκμεταλλευτές και οι συμμαχίες τους, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους προσπαθούν να μας πείσουν πως το σύστημά τους είναι ό,τι πιο δίκαιο και προοδευτικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Μας λένε πως η αδικία είναι στο DNA του ανθρώπου, πως δε γίνεται αλλιώς. Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν είναι πως η αδικία είναι στο DNA του συστήματός τους και πως θα καταργηθεί με την ανατροπή του.

 

Κανόνας στο σημερινό σύστημα είναι η λογική «ο θάνατός σου η ζωή μου»!

Αυτός ο κανόνας καθρεφτίζεται παντού, και μέσα στο σημερινό σχολείο.  Προσπαθούν να βάλουν ανάμεσα στο λαό ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για να μη βλέπουμε ποιος πραγματικά φταίει. Μας λένε πως πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί μεταξύ μας για να προοδεύσουμε. Συχνά ακούμε: «κοίτα εσύ να τη βολέψεις», «να κοιτάς τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει τι κάνει ο διπλανός σου» κ.α. Αξιοποιούν τον ρατσισμό και το φασισμό για να μας φοβίζουν και να μας διαιρούν. Οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής παρουσιάζουν για εχθρό τον πρόσφυγα και τον μετανάστη κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες και τους ενόχους για να αθωώνεται το σύστημα της αδικίας που θρέφει και αυτούς.

Όλοι εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας, ούτε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες συμμαθητές μας. Δεν μας παίρνουν αυτοί το φαΐ, δε φταίνε αυτοί για την άσχημη κατάσταση στα σχολεία μας. Όλοι εμείς έχουμε κοινές αγωνίες, ανάγκες και όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Τα σάπια ιδανικά και οι αξίες αυτού του συστήματος δεν μας ταιριάζουν!

 

Εμείς παλεύουμε για να γίνει κανόνας «ο ένας για όλους και όλοι για έναν»!

 

Συγκρουόμαστε με τη λογική που θέλει το σχολείο χώρο ανταγωνισμού ανάμεσα στους μαθητές. Στο επίκεντρο της δράσης μας είναι το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, της συλλογικής δραστηριότητας, της έγνοιας του ενός μαθητή για τον άλλο.

Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να μην πιάνουν τόπο επιχειρήματα που θέλουν τον έναν μαθητή αντίπαλο του άλλου, για να απομονώνεται το ρατσιστικό δηλητήριο και να δυναμώνει ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη εμείς και οι πρόσφυγες συμμαθητές μας.

 

Ο άδικος κόσμος τους δε διορθώνεται!

Τον άδικο κόσμο τους μπορούμε να τον ανατρέψουμε!

Το πραγματικά «δίκαιο», «νέο» και «ελπιδοφόρο» βρίσκεται στον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Αυτόν τον δρόμο έχουμε επιλέξει να βαδίσουμε όλοι εμείς, τα μέλη της ΚΝΕ. Σε αυτό το δρόμο καλούμε και εσένα!

 

«Αυτό το πειρατικό θα το βουλιάξουμε,

θα το βουλιάξουμε, που να σκάσει ο διάβολος.

                Και θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…»              

Ναζίμ Χιμέτ

 

Παλεύουμε για τη νέα κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό!

Για τη σοσιαλιστική κοινωνία, που ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Γι' αυτό αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής. 

Την κοινωνία που απελευθερώνει τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του, που αξιοποιεί τις δυνάμεις και τις ικανότητες όλων μας χωρίς να θεωρεί κανέναν περιττό.

 

Η σοσιαλιστική κοινωνία είναι χτισμένη πάνω σε νέα θεμέλια, γι’ αυτό χρειάζεται και ένα σχολείο τελείως διαφορετικό από το σημερινό.

Χρειάζεται ένα σχολείο που:

 • θα μας διαπαιδαγωγεί με τις αρχές της ανιδιοτέλειας, της συλλογικότητας και της προσφοράς για την πρόοδο της κοινωνίας.
 • δε θα μας διαχωρίζει. Μέσα σε αυτό όλοι θα είμαστε ίσοι, απ’ όπου και αν κρατάει η σκούφια μας, ανεξάρτητα από θρησκεία και το χρώμα του δέρματός μας, θα μας μορφώνει όλους ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις.
 • θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και θα μας ετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά τη ζωή, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουμε.
 • θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα.
 • θα μας διδάσκει την αλήθεια και θα μας βοηθάει να διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας.

 

Για αυτό το σχολείο και αυτή την κοινωνία αξίζει να παλέψουμε μαζί!

 

Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.

Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ.

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ τα χτίζουμε με το μεράκι και τη δίψα μας για συζήτηση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία, άθληση, διασκέδαση.

Τα χτίζουμε εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο.

 

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί !

Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον:

- να ανατρέψουμε το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

- να παλέψουμε για την κοινωνία, το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper