Μαθητική δημιουργία και προβληματισμός στο Φεστιβάλ στην Κυψέλη

Πλήθος μαθητών από τα σχολεία της Κυψέλης και του Άγιου Παντελεήμονα άρχισε να μαζεύεται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απρίλη στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, μεταφέροντας το νεανικό παλμό και στη γύρω περιοχή.

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ ξεκίνησε με αφηγηματικό: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο», από μαθητές του 39ου ΓΕΛ και του 72ου Γυμνασίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα: «Τι σχολείο έχουμε σήμερα ανάγκη» στην οποία μίλησαν η Κωνσταντίνα Γιοβάνη (μαθήτρια του 8ου ΓΕΛ), η Ηλιάννα Χατζηευσταυθίου (μαθήτρια του 39ου ΓΕΛ) και ο Άλκης Ρεντίφης (μαθητής από  το 39ο ΓΕΛ). Οι τρεις μαθητές μίλησαν για το χαρακτήρα του σημερινού σχολείου και πού οφείλεται αυτός, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη αλλά και για το μαθητικό κίνημα σήμερα και το ρόλο της ΚΝΕ σε αυτό. Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από μαθητές που εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη σημερινή κατάσταση στο σχολείο και συνολικά στη ζωή τους, αλλά κυρίως σκέψεις για το πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και τι στάση θα πρέπει να κρατήσει η νεολαία.

 

Μετά τη συζήτηση, σειρά είχε η συναυλία με την Faith από 8ο Λύκειο που ξεσήκωσε το κοινό.

Στη συνέχεια έγινε βράβευση ομάδας προσφυγόπουλων από το Αφγανιστάν που συμμετείχαν και κέρδισαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που έγινε στην περιοχή.

Ακολούθησε συναυλία με μαθητικό συγκρότημα από το 39ο ΓΕΛ και η βραδιά έκλεισε με ταξικό hip-hop από τους Anthi Crew

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper