Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ στο Μπαρουτάδικο

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω.

Πλήθος μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία της περιοχής παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις. Το ενδιαφέρον από νωρίς τράβηξε ο διαγωνισμός σκίτσου και φωτογραφίας ενάντια στο φασισμό και το τουρνουά σκάκι, που διεξήχθησαν στο χώρο, καθώς και τα ταμπλό και οι εκθέσεις που είχαν προετοιμάσει τα μέλη της ΚΝΕ από πριν με μεράκι.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μουσικοθεατρικό δρώμενο από μαθητές με τίτλο: «Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;» που αναδείκνυε πως οι Έλληνες εργάτες και οι πρόσφυγες έχουν κοινά συμφέροντα, ανάγκες και όνειρα για τη ζωή, αλλά και κοινό αντίπαλο, το καπιταλιστικό σύστημα που τους τα στερεί.

 

Σειρά είχε η ομιλία του Βασίλη Παπαβασιλείου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Βαδίζουμε με σιγουριά και αισιοδοξία γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, γιατί η ιδεολογία και οι επαναστατικές ιδέες μας μπορούν σήμερα όχι μόνο να μας γεμίζουν τόλμη και αντοχή αλλά να συμπαρασύρουν περισσότερους νέους και νέες στον αγώνα για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει, τον σοσιαλισμό κομμουνισμό».

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με συναυλία από τον Φρανκ και τους Dog in the Fog.

Στον χώρο λειτουργούσε επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» αλλά και τραπεζάκι αλληλεγγύης, όπου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper