Πλυμμύρισε απο μαθητές η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Την Παρασκευή 28 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία της πόλης ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα των μαθητικών ΟΒ. Από νωρίς το απόγευμα τα μέλη της ΚΝΕ στόλισαν το χώρο ώστε όλα να είναι όμορφα και έτοιμα στην ώρα τους.

Έστησαν τα ταμπλό με τις εκθέσεις που είχαν ετοιμάσει. Από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας υπήρχε εργασία με θέμα: «Το σχολείο μέσα από τα μάτια των μαθητών». Εκεί παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από ερωτηματολόγια που απάντησαν συμμαθητές τους. Από μαθητές της φωτογραφικής ομάδας του πολυχώρου δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας» υπήρχε έκθεση φωτογραφίας που αποτύπωνε την κατάσταση και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα σχολεία τους, ενώ μαθητές του Λαϊκού φροντιστηρίου σκίτσαραν, ζωγράφισαν και έγραψαν ποιήματα ενάντια στον πόλεμο και το ρατσισμό.

 

Με τη δύση του ηλίου προβλήθηκε βίντεο με θέμα το προσφυγικό και τον πόλεμο. Στη συνέχεια ο Νίκος Κουφαλάκος, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ και πρόεδρος του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο, όπως λέει και ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Δεν θα συμβιβάζεσαι, θα αγανακτείς για την αδικία και θα θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, παλεύοντας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό. Θα παλεύεις ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό και τις αιτίες που τα γεννά, με όλους εκείνους που έχουν κοινό συμφέρον, ανεξάρτητα από το χρώμα και τη θρησκεία, να γκρεμίσουν το σύστημα που τσακίζει τις ζωές μας».

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έκλεισαν με συναυλία των μαθητικών συγκροτημάτων: «MadDukes» και «BlueGins». Τα μέλη του συγκροτήματος «BlueGins» μετά το τέλος της συναυλίας, ευχαρίστησαν την ΚΝΕ και τόνισαν τη σημασία του Πολυχώρου δημιουργίας για την ευκαιρία που δίνει στα ερασιτεχνικά συγκροτήματα να εκφράζονται και να κάνουν πρόβες.

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper