Μαθητικό Φεστιβάλ σε 2ο και 3ο Διαμέρισμα Αθήνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το μαθητικό Φεστιβάλ του 2ου και 3ου διαμερίσματος με πλήθος μαθητών από το Νέο Κόσμο, το Κουκάκι, τα Πετράλωνα και τη Γούβα δίνοντας ζωντάνια στο γηπεδάκι του αθλητικού Συλλόγου «Ο Θρίαμβος».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με την παρουσίαση της συλλογικής εργασίας με θέμα «Η συμμετοχή των γυναικών στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες» με μαθήτριες από το 14ο ΓΕΛ Κουκακίου και 6ου ΓΕΛ Ν. Κόσμου, στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο με βάση το σύνθημα του Φεστιβάλ από το ποίημα του Τ. Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκαιο», που δημιουργήθηκε από μαθητές του 13ου ΓΕΛ Γούβας.

 

 Ακολούθησε η βράβευση των νικητριών ομάδων των αθλητικών τουρνουά 3Χ3 στο Νέο Κόσμο, παρουσιάστηκε παιχνίδι «Άκου τι είπαν» ενώ πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;». Σε αυτό συζητήθηκε ο χαρακτήρας του σημερινού σχολείου και πού οφείλεται αυτός, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη αλλά και για το μαθητικό κίνημα σήμερα και το ρόλο της ΚΝΕ σε αυτό. 

Έπειτα, ακολούθησε θεατρικό «Ιστορίες ξεριζωμού» με μαθητές του 14ου ΓΕΛ, 6ου ΓΕΛ, 13ου ΓΕΛ και Γυμνασίου, 43ου Γυμνασίου

 Τέλος, η βραδιά ολοκλήρώθηκε με αντιφασιστική Συναυλία με νεανικό συγκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο ακόμη λειτούργησαν διάφοροι χώροι όπως για γκράφιτι, για μικρές ηλικίες, βιβλιοπωλείο, Λαϊκό Φροντιστήριο και μπαρ.

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper