Ξεχείλισε από παλμό και ζωντάνια το Θεατράκι στο Νέο Ηράκλειο

Πλημμύρισε μαθητές και νεολαία το Θεατράκι στο Ν. Ηράκλειο, στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απρίλη.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που εδώ και ένα μήνα περίπου προετοίμαζαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, από νωρίς το απόγευμα με κέφι και ενθουσιασμό συγκεντρώθηκαν στο χώρο, για να τον προετοιμάσουν, να τον «στολίσουν», να κάνουν τις τελευταίες πρόβες και τον τελικό έλεγχο, πριν υποδεχτούν τους εκατοντάδες συμμαθητές και φίλους τους, τη νεολαία της περιοχής.

Το πρόγραμμα πλούσιο και πολύμορφο. Η αυλαία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Γιάννη Μπαμπανιώτη, μαθητή του 2ου ΓΕΛ Ν. Ηρακλείου, ο οποίος πυροδότησε τον προβληματισμό και καταχειροκροτήθηκε, όταν ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε πως «θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι... Μας αρέσει να διασκεδάζουμε, αλλά δεν μας αρέσει να βλέπουμε συμμαθητές μας να μπλέκουν με τα ναρκωτικά. Μας αρέσει ο αθλητισμός, αλλά δεν θέλουμε κάθε Κυριακή να σφάζονται οι οπαδοί και να καίνε τα γήπεδα. Μας αρέσει η επικοινωνία, αλλά δεν μας αρέσει να καθόμαστε όλη μέρα πίσω απ' την οθόνη του κινητού. Θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι... Να σκεφτόμαστε, να κρίνουμε, να συζητάμε, να μελετάμε, να μαθαίνουμε, να παλεύουμε...».

 

Ακολούθησε η μουσικοθεατρική παράσταση (με ζωντανή μουσική - νταούλι και φλογέρα), εμπνευσμένη από το παραμύθι του Μ. Γκόρκι, «Η φλογερή καρδιά του Ντάνκο», από ομάδα μαθητών της Ν. Ιωνίας. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που εισήγαγαν στην παράσταση: «Το λαϊκό παραμύθι είναι ένα από τα πιο κατάλληλα μέσα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι γεμάτο από φανταστικές εικόνες και σύμβολα, παραβολές και μεταφορές, που του προσδίδουν μεγάλη παιδαγωγική και μορφωτική αξία... Εμείς πιστεύουμε ότι η δημιουργικότητα μπορεί να αναπτυχθεί και να διδαχθεί σε όλα τα παιδιά. Ότι δεν υπάρχουν αυτοί που παίρνουν τα γράμματα και αυτοί που δεν τα παίρνουν. Σε μια κοινωνία με επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και όχι το κέρδος των λίγων, αυτό θα αλλάξει. Σε αυτόν τον αγώνα, το παραμύθι έχει πολλά να μας διδάξει και γι' αυτό διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε αυτό το σύντομο θεατρικό».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Ειρήνη Βαλεντίνα και ο Γιάννης Ρούσσος, έντεχνο μουσικό συγκρότημα, που μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του.

Ακολούθησε επίδειξη ποντιακών χορών από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής και παραδοσιακοί χοροί της Νάουσας από το χορευτικό σύνολο του Βόρειου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με τους «Wolf Roads», hip-hop συγκρότημα από το 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, που ξεσήκωσε τους μαθητές με τους στίχους, τον παλμό και τη ζωντάνια του, το μαθητικό συγκρότημα «ΦωΝή» από το 1ο και το 2ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας και τους «Τριφασικούς», οι οποίοι «έστησαν χορό», κάνοντας όλους τους μαθητές μια παρέα και κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο και το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ στο Ν. Ηράκλειο.

 

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper