Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο µεγάλο ραντεβού των µαθητών κάθε άνοιξη!

Τα Μαθητικά µας Φεστιβάλ, φέτος, είναι αφιερωµένα στους µαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το µέλλον τους και δε συµβιβάζονται µε την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους. Προβληµατίζονται για όσα συµβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύµατα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες “γιατί”...

...Το σενάριο της ζωής µας, του κόσµου γύρω µας, δεν µας αρέσει. Δε γράφτηκε µόνο του. Το έγραψαν άλλοι...

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση και τα κόµµατα που την υπηρετούν, φταίνε που:

  • Το σχολείο µας γίνεται όλο και χειρότερο, ψυχοφθόρο, ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που “αδειάζει” τις τσέπες των γονιών µας και “γεµίζει” εµάς άγχος, ανασφάλεια, αγωνία. Το νοµοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σχολείο ακόµα πιο εξοντωτικό, µε περισσότερες εξετάσεις και λιγότερες γνώσεις.
  • Η ζωή η δική µας και των γονιών µας είναι σε µνηµόνιο διαρκείας. Γι’ αυτό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά µέτρα έως το 2060.
  • Είναι σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη ιµπεριαλιστικοί πόλεµοι. Για τα κέρδη των λίγων, η ΕΕ µαζί µε το ΝΑΤΟ σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς. Οι θάλασσές µας γεµίζουν νεκρούς πρόσφυγες- θύµατα πολέµων, ακόµα και παιδιά. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι εγκλωβισµένοι στα κολαστήρια που λέγονται hot-spot. Έτσι έχει αποφασίσει η ΕΕ µε την συµφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…
  • Το δικαίωµά µας στον αθλητισµό, τον πολιτισµό, την ψυχαγωγία γίνεται πολυτέλεια και πανάκριβο χόµπι…
  • Έχει αυξηθεί ο αυταρχισµός, η καταστολή και η τροµοκρατία σε όσους αγωνίζονται. Βαρεθήκαµε να ακούµε απειλές όταν αγωνιζόµαστε για να γίνει καλύτερο το σχολείο µας... Δεν µπορούµε να ξεχάσουµε τη Γαλλία, που πριν λίγους µήνες η αστυνοµία µε εντολή της κυβέρνησης αλυσόδεσε και σηµάδεψε µε όπλο µαθητές που διαδήλωναν...
  • Έχει βγει από το αυγό της η ναζιστική-εγκληµατική Χρυσή Αυγή. Οι φασίστες και οι σάπιες ιδέες τους είναι το πιο µαύρο πρόσωπο ενός κόσµου που βασίζεται στην εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών σε όλη την Ελλάδα που...
... προβληματίζονται, ονειρεύονται και δεν δέχονται την αδικία.
... οργανώνουν τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.
... εξοργίζονται με τις εικόνες της φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών.
... δεν ανέχονται τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.
... δίνουν το χέρι στον πρόσφυγα και μετανάστη συμμαθητή τους γιατί ξέρουν πως δεν τους χωρίζει τίποτα.

Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώνουμε τη φωνή μας γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, φασισμό.

Χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όσα ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

Με επιτυχία το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Μάη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της περιοχής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε σκάκι, graffiti, έκθεση ταμπλό, επίδειξη σύγχρονου χορού, απαγγελία ποιημάτων και θεατρικό αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά.

Ακολούθησε ομιλία από τη Σταυρούλα Ξεκαλάκη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ και αμέσως μετά έγινε συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper