Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο μεγάλο ραντεβού των μαθητών σε όλη την Ελλάδα που...
... προβληματίζονται, ονειρεύονται και δεν δέχονται την αδικία.
... οργανώνουν τον αγώνα για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.
... εξοργίζονται με τις εικόνες της φρίκης από τους πολέμους που δολοφονούν λαούς για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών.
... δεν ανέχονται τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.
... δίνουν το χέρι στον πρόσφυγα και μετανάστη συμμαθητή τους γιατί ξέρουν πως δεν τους χωρίζει τίποτα.

Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώνουμε τη φωνή μας γιατί οι ανάγκες, η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο σημερινό άδικο σύστημα που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, φασισμό.

Χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όσα ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

Με επιτυχία το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Μάη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της περιοχής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε σκάκι, graffiti, έκθεση ταμπλό, επίδειξη σύγχρονου χορού, απαγγελία ποιημάτων και θεατρικό αφιέρωμα στην Πρωτομαγιά.

Ακολούθησε ομιλία από τη Σταυρούλα Ξεκαλάκη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ και αμέσως μετά έγινε συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.

Μαθητική δημιουργία και προβληματισμός στο Φεστιβάλ στην Κυψέλη

Πλήθος μαθητών από τα σχολεία της Κυψέλης και του Άγιου Παντελεήμονα άρχισε να μαζεύεται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απρίλη στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, μεταφέροντας το νεανικό παλμό και στη γύρω περιοχή.

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ ξεκίνησε με αφηγηματικό: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο», από μαθητές του 39ου ΓΕΛ και του 72ου Γυμνασίου Αθηνών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα: «Τι σχολείο έχουμε σήμερα ανάγκη» στην οποία μίλησαν η Κωνσταντίνα Γιοβάνη (μαθήτρια του 8ου ΓΕΛ), η Ηλιάννα Χατζηευσταυθίου (μαθήτρια του 39ου ΓΕΛ) και ο Άλκης Ρεντίφης (μαθητής από  το 39ο ΓΕΛ). Οι τρεις μαθητές μίλησαν για το χαρακτήρα του σημερινού σχολείου και πού οφείλεται αυτός, για το σχολείο που έχουμε ανάγκη αλλά και για το μαθητικό κίνημα σήμερα και το ρόλο της ΚΝΕ σε αυτό. Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από μαθητές που εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη σημερινή κατάσταση στο σχολείο και συνολικά στη ζωή τους, αλλά κυρίως σκέψεις για το πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και τι στάση θα πρέπει να κρατήσει η νεολαία.

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper