Μήνυμα ενάντια στα ναρκωτικά έστειλε το αθλητικό τουρνουά στην Αιγιαλεία

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μαζικότητα ολοκληρώθηκε το διήμερο Μαθητικό Τουρνουά της Οργάνωσης της ΚΝΕ στην Αιγιαλεία.

Το τουρνουά, που διεξήχθη 29 και 30 Απρίλη στο χώρο του κλειστού Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αιγίου, άνοιξε τις φετινές δραστηριότητες του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ. Συμμετείχαν δεκάδες μαθητές από τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και το 1ο ΕΠΑΛ της περιοχής, οι οποίες έπαιξαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας (futsal) 6x6 και μπάσκετ 3 οn 3, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

 

Το τουρνουά ξεκίνησε με σύντομη ομιλία από τον Φώτη Τουλγαρίδη, μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων ανά συνοικία στο πλαίσιο μιας άλλης οικονομίας, στην οποία ο αθλητισμός δεν θα αποτελεί εμπόρευμα -όπως είναι σήμερα- αλλά κοινωνικό αγαθό. Παράλληλα έγινε αναφορά για τις κοινωνικές αιτίες της σημερινής κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών από τη νεολαία και όλοι οι μαθητές που πήραν μέρος «κλώτσησαν την μπάλα, παλεύοντας ενάντια σ’ όλα τα ναρκωτικά», όπως έγραφε και το πανό τους.

Στο χώρο υπήρχε ιατρική κάλυψη, δωρεάν νερό και σ’ όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν σάντουιτς. Στους μαθητές μοιράστηκε το υλικό της ΚΝΕ με τις θέσεις της για την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και το ενιαίο 12χρονο σχολείο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 Μάη, στις 19.00, στα Ψηλά Αλώνια ενόψει του Μαθητικού Φεστιβάλ της Πάτρας.

 

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper