Τουρνουά 5Χ5 στο Ηράκλειο Κρήτης

Στα πλαίσια των πολύμορφων εκδηλώσεων που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα ενόψει των μαθητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ, η Τ.Ο Μαθητών Ηρακλείου διοργάνωσε την Κυριακή 9/4 ένα ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5.

Το τουρνουά είχε τίτλο «Βγάλε κόκκινη κάρτα στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Δεκάδες μαθητές συγκεντρώνονταν από νωρίς το απόγευμα στο γηπεδάκι στα Δειλινά,  έφτιαξαν ομάδες και έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον φασισμό, ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Στην κουβέντα που ακολούθησε οι μαθητές συζήτησαν για τις αιτίες που γεννούν τον φασισμό, τον τρόπο αντιμετώπισής του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο έπαινος που δόθηκε στους συμμετέχοντες από την Τ.Ο της ΚΝΕ και ανέφερε την ιστορία της FC START. Μια ομάδα ποδοσφαιριστών  στην κατεχόμενη από τους Ναζί Ουκρανία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απέδειξε ότι ο φασισμός δεν είναι ανίκητος, μείνανε πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας τους, του πρώτου κράτους που είχε καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο πληρώνοντας σαν τίμημα την ίδια τους την ζωή.

Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ηράκλειο ,που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάιου, στο Πάρκο Γεωργιάδη στις 7μ.μ..

 

Gallery

 

 

Αφίσα

Σύνδεσμοι

JoomShaper